O firmie

Znaki certyfikacji:

ISO 9001: 2000

ISO 22000: 2005



ZŁOTY MEDAL zdobyty na targach POLAGRA FOOD 2006

PHU JAGR Sp. z o.o. powstała w 1992 roku jako firma zajmująca się konfekcjonowaniem i dystrybucją masła. Dzięki dbałości o wysoką jakość surowca oraz zapewnienie właściwych warunków produkcji i dystrybucji, nasze "Masło Ekstra z Warlubia" zyskało akceptację klientów i zdominowało rynek lokalny (woj. kujawsko - pomorskie i pomorskie). Przychylny stosunek klientów i dążenie właściciela firmy do jej rozwoju doprowadziły w połowie lat dziewięćdziesiątych do rozpoczęcia produkcji smalcu. Początkowo smalec wytapiany był metodą tradycyjną, później na linii produkcyjnej ALFA LAVAL.

Nowy produkt, dzięki swoim walorom smakowym i zapachowym, został pozytywnie przyjęty przez rynek. Wraz z rozwojem produkcji smalcu, w roku 2001, został wprowadzony do oferty nowy produkt: smalec ze skwarkami i cebulą. Kolejny etap rozwoju to uruchomienie we wrześniu 2002 roku Zakładu Produkcji Masła i Miksów, spełniającego wymogi Unii Europejskiej, w pełni zautomatyzowanego, wyposażonego w profesjonalne zaplecze laboratoryjne, zapewniające kontrolę na wszystkich etapach produkcji.

Możliwości technologiczne nowego zakładu pozwoliły na powiększenie oferty PHU JAGR w zakresie produktów z dodatkiem tłuszczów roślinnych. Spółka JAGR wprowadziła na rynek kilka rodzajów miksów tłuszczowych z dodatkiem masła, jak również, jako jeden z nielicznych producentów wprowadziła na polski rynek produkt o nazwie Kremowa Śmietankowa, o właściwościach tradycyjnej ukwaszonej śmietany, wyprodukowany na bazie tłuszczów roślinnych. Obserwacje rynku i preferencji klientów, zaowocowały w 2003 roku wprowadzeniem do oferty Maślanki Naturalnej i Owocowej.

Ten segment produkcji jest sukcesywnie poszerzany o nowe wyroby. I tak w roku 2005 wprowadzony został do oferty firmy Kefir Naturalny i Owocowy, a w roku 2007 w oparciu o nowe linie technologiczne rozpoczęto produkcję jogurtu pitnego w butelkach w kilku popularnych smakach owocowych. Firma posiada powierzchnię chłodniczą pozwalającą na jednoczesne przechowywanie około 2000 palet wyrobów gotowych oraz specjalistyczny tabor do transportu, zarówno surowców jak i wyrobów gotowych.

Bardzo dobra lokalizacja Warlubia przy drodze krajowej "północ - południe" sprzyja rozwojowi samej firmy oraz pozwala na utrzymanie wysokiego standardu usług logistycznych na terenie całego kraju. W 2003 roku w firmie JAGR, został wdrożony Zintegrowany System Zarządzania Jakością, zgodny z normami ISO 9001:2000 oraz HACCP. W dalszym etapie rozwoju, przy jednoczesnej dbałości o standardy jakości firma JAGR, uzyskała certyfikaty: BRC Global Standard Food oraz certyfikat ISO 22000:2005. Ponadto, firma JAGR uzyskała pozwolenie na eksport swoich produktów do Unii Europejskiej, potwierdzone wpisem do rejestru firm. Główną ideą PHU JAGR, przyświecającą Zarządowi Spółki i jej pracownikom, jest: JAGR to wspaniały smak i zadowolenie konsumentów.

 

 
Wszelkie prawa zastrzeżone (c) 2010 JAGR
BTLmedia

Ta strona używa plików cookies (ciasteczek) w celach statystycznych. Dowiedz się więcej o ich używaniu i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce - zobacz.

Zamknij,

EU Cookie Directive Module Information