Produkty

Strona główna Produkty Maślanki
Maślanki

MaślankaMaślanka jest napojem mlecznym, fermentowanym, uzyskiwanym przy wyrobie masła ze śmietanki pasteryzowanej i ukwaszonym zakwasem czystych kultur maślarskich, bez dodatku wody.

Maślanka zawiera nie mniej niż 0,2% tłuszczu (nie normalizuje się). Zawiera naturalną lecytynę i inne fosfolipidy.
Podobnie jak mleko, zawiera białko, laktozę i minerały - głównie łatwo przyswajalny wapń. Maślanka przeciwdziała zaparciom i hamuje rozwój bakterii gnilnych w przewodzie pokarmowym.
Dzięki zawartości naturalnej lecytyny, wykazuje pozytywne działanie na procesy przemiany materii, funkcjonowanie układu nerwowego, gospodarkę cholesterolem; pełni funkcje ochronne wobec wątroby i podnosi sprawność krążenia krwi.
Oprócz bezpośredniego spożycia, używa się jej do przyrządzania koktajli i chlodników.
Przydatność do spożycia, dobry smak i jakość, maślanka zachowuje przez 21 dni, przy przechowaniu w warunkach chłodniczych.
Charakteryzuje się orzeźwiającym, lekko kwaśnym, aromatycznym, zawsze jednakowo pysznym smakiem.
Pakowana jest w kartoniki o wadze 1 kg.

 


 

Maślanka WarlubskaMaślanka Warlubska - truskawkowa to napój mleczny, fermentowany z dodatkiem wsadu owocowego. Maślanka uzyskiwana jest przy wyrobie masła ze smietanki pasteryzowanej i ukwaszana zakwasem czystych kultur maślarskich; bez dodatku wody. Zawiera nie mniej 0,2 % tłuszczu (nie normalizuje się). Zawiera naturalną lecytynę i inne fosfolipidy. Podobnie jak mleko, zawiera białko, laktozę i minerały - głównie łatwo przyswajalny wapń.
Maślanka przeciwdziała zaparciom i hamuje rozwój bakterii gnilnych w przewodzie pokarmowym. Dzięki zawartości naturalnej lecytyny, wykazuje pozytywne działanie na procesy przemiany materii, funkcjonowanie układu nerwowego, gospodarkę cholesterolem; pełni funkcję ochronną wobec wątroby i podnosi sprawność krążenia krwi. Oprócz bezpośredniego spożycia, używa się jej do przyrządzania koktajli i chłodników. Maślanka owocowa truskawkowa przypomina w smaku jogurt. Zawiera około 1,6% owoców. Przydatność do spożycia, dobry smak i jakość, maślanka zachowuje przez 21 dni, przy przechowywaniu w warunkach chlodniczych. Charakteryzuje się orzeźwiającym, owocowym, lekko kwaśnym, aromatycznym, zawsze jednakowo pysznym smakiem.
Pakowana jest w kartoniki o wadze 1 kg.

 


 

Maślanka WarlubskaMaślanka Warlubska - owoce leśne to napój mleczny, fermentowany z dodatkiem wsadu owocowego. Maślanka uzyskiwana jest przy wyrobie masła ze smietanki pasteryzowanej i ukwaszana zakwasem czystych kultur maślarskich; bez dodatku wody. Zawiera nie mniej 0,2 % tłuszczu (nie normalizuje się). Zawiera naturalną lecytynę i inne fosfolipidy. Podobnie jak mleko, zawiera białko, laktozę i minerały - głównie łatwo przyswajalny wapń.

 

 

 

 


 

Maślanka WarlubskaMaślanka Warlubska - pieczone jabłko to napój mleczny, fermentowany z dodatkiem wsadu owocowego. Maślanka uzyskiwana jest przy wyrobie masła ze smietanki pasteryzowanej i ukwaszana zakwasem czystych kultur maślarskich; bez dodatku wody. Zawiera nie mniej 0,2 % tłuszczu (nie normalizuje się). Zawiera naturalną lecytynę i inne fosfolipidy. Podobnie jak mleko, zawiera białko, laktozę i minerały - głównie łatwo przyswajalny wapń.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone (c) 2010 JAGR
BTLmedia

Ta strona używa plików cookies (ciasteczek) w celach statystycznych. Dowiedz się więcej o ich używaniu i możliwości zmiany ustawień w przeglądarce - zobacz.

Zamknij,

EU Cookie Directive Module Information